Barbecue Catering - Bbq Cateraar

Gepubliceerd okt. 26, 21
6 min read

thuiskok

Fornuizen bestonden nog niet: je kookte in een ketel boven open vuur, draaide gevogelte rond aan een spit voor de haard of liet een gerecht sudderen op een komfoor.” “Ik heb alle recepten doorgenomen op benamingen van voorwerpen en daar objecten aan gelinkt uit het museum, vaak met behulp van 16de- en 17de-eeuwse schilderijen.

Soms blijft iets nog een mysterie: we zijn er niet achter wat een ‘Spaensch decksel’ is. Een model deksel van deeg voor op een pastei? Of toch een voorwerp, misschien wel een soort tajinevormig metalen deksel van Spaans-Arabische herkomst, zoals ik op Nederlandse schilderijen zag?” Willebrands: “Christianne en ik hebben Battus’ recepten zoveel mogelijk op 16de-eeuwse wijze gekookt: vlees roosterden we op de barbecue en pasteien maakten we in een taartpan – een pan met deksel waarin je hete kolen doet om een kleine oven te creëren – op de barbecue.

En heel informatief. Maar de bewerkte recepten in ons boek zijn afgestemd op de kok van nu hoor, met gebruik van oven en fornuis.” Alexander Hugo Bakker Korff, De taartenbakster/De wafelbakster, 1850-1884Beeld Rijksmuseum Amsterdam Willebrands: “Die 16de-eeuwse recepten zijn nog niet zo makkelijk te maken, want ze werden heel onduidelijk opgeschreven; zo zijn veel stappen overgeslagen.

cateraar & Kok ThuisChef Op Bestelling

Je moet je verplaatsen in de kok om het recept te begrijpen, daarom is proefkoken zo belangrijk.” Muusers: “We hebben ruim twee jaar recepten getest, en vaak wordt pas tijdens het koken duidelijk wat Battus bedoelde (Ready To Eat maaltijden - NJ-Cook4You Catering). Ik worstelde bijvoorbeeld met de gekrulde struiven, die je nu trechterkoekjes of drabbelkoek zou noemen.

Kok Aan Huis En Catering

Catering & Kookstudiothuiskok Den Haag

Bedoelde hij frituren of bakken in een dun laagje boter? Ik koos ervoor het beslag in een mooi patroon in een koekenpan te bakken.” Willebrands: “Battus bedacht zijn recepten niet zelf, maar nam ze over uit receptmanuscripten. Catering Den Haag. Dat was gebruikelijk in zijn tijd. Zo zie je recepten van Battus, iets gemoderniseerd, weer terugkomen in het populaire Amsterdamse kookboek De verstandige kock uit 1667.

Daarbij zijn veel recepten uit voorbije eeuwen juist ontzettend lekker. Geen recept dat we uit Battus’ boek hebben gemaakt, was vies. De karnemelkse kaas kan ik bijvoorbeeld echt aanraden: je maakt hangop van karnemelk en mengt die met eierdooiers, suiker en rozenwater.” Willebrands: “Ik ben dol op de gevulde lever, met veel verse kruiden, gember en kaneel.

Carolus Battus Het excellente kookboek (1593) is het derde gedrukte kookboek in het Nederlands en het eerste kookboek in de net uitgeroepen Republiek (1588). De auteur was arts Carolus Battus (verlatijnsing van de naam Carel Baten), die werd geboren in Gent en later om zijn lutherse geloofsovertuigingen van Antwerpen naar Dordrecht vluchtte, om daar als stadsgeneesheer te werken (Diner thuis - Catering - Cateraar & Kok thuis).

Battus bracht zijn laatste jaren in Amsterdam door; hij had een eigen dokterspraktijk aan het Singel. Het excellente kookboek werd herdrukt tot 1628, altijd als bijlage van het Medecyn Boec. Muusers en Willebrands gebruikten voor hun tekstuitgave de oudste druk, in bezit van het Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Kok Aan Huis - Thuiskok

NJ-Cook4You Catering

Steentijdsingel 97, 2496 SH Den Haag, Nederland
0615056880
Thuiskok Wassenaar

Kok inhuren voor thuis Organiseer je een feest of evenement bij je thuis en wil je het koken uit handen geven? Of wil je thuis met vrienden, familie of collega’s een nieuwe eetervaring opdoen en tegelijkertijd iets opsteken op culinair gebied? Dan kun je ervoor kiezen om een kok in te huren, die bij je thuis komt om een uitgebreid menu voor je te verzorgen. Tapas buffet.

In de meeste gevallen kun je zelf het te bereiden menu bepalen, maar soms kun je bij een thuiskok ook kiezen uit voorgestelde menu’s. Vaak worden er streekproducten gebruikt en kun je kiezen voor eten uit een bepaald land of seizoen. In de meeste gevallen worden er bovendien bijpassende drankjes verzorgd.

Een thuiskok doet vervolgens boodschappen voor het menu en komt ruim van tevoren naar je huis toe. Vaak neemt hij/zij eigen servies, tafellinnen, bestek en glaswerk mee. Als het om een groter feest of evenement gaat, kan er ter ondersteuning ook bediening aanwezig zijn (Traiteur of kok aan huis?). Nadat het hele menu is uitgeserveerd, zorgt de thuiskok ervoor dat de keuken schoon achterblijft.Meer informatie over de tweede optie vind je op onze pagina’s catering en catering aan huis. Wil je een thuiskok bij jou in de buurt huren? Raadpleeg dan de Mygo Matchmaker. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken en telefonisch door te bellen naar .

Prijslijst

Catering - Thuiskok - Cateraar & Kok Aan HuisKok Aan Huis - Thuiskok - Culinair Genieten!

Je kunt ook een kok inhuren voor evenementen op andere locaties. Als je meer wilt leren op het gebied van koken, kun je bovendien een kok inhuren om één of meerdere kookworkshops of –lessen te verzorgen. Kok op locatie Een kok kan niet alleen worden ingehuurd om een diner bij je thuis te verzorgen: er zijn ook veel andere locaties mogelijk.

cateraar & Thuiskoknj-cook4you

Ook kan een kok worden ingehuurd om het eten en drinken te verzorgen bij onder andere bruiloften, verjaardagen, jubilea en tuinfeesten. Kosten kok aan huis De meeste koks die worden ingehuurd voor een diner aan huis, werken met startkosten. Die kosten lopen uiteen van . Daarnaast berekenen koks reis- en annuleringskosten.

Volg ons ook op Wilt u een review geven? Dan kunt u dat doen. Hi Hanne, hoe fijn was het om toch uit eten te kunnen (een mens wordt maar 1 keer 65 jaar) maar dan thuis. We waren nooit op dit idee gekomen zonder Corona maar nu we dit hebben geprobeerd gaan we dit zeker vaker doen wanneer we weer iets bijzonders te vieren hebben.

Met vriendelijke groeten, Bart Meijer, Almere, mei 2021 Beste Hanne, nogmaals dank voor het heerlijke 5 gangen diner (Kwaliteit catering op locatie geleverd). Ons hele gezin met onze ‘veilige’ oma en opa hebben genoten van je kookkunsten, het was boven verwachting. We wensen je nog veel gezellige diners en hopelijk gaat ook het restaurant waar je af en toe kookt weer open, dan komen we met z’n allen bij jou eten, haha! Veel groeten en tot ziens, Marijke Groot, Den Haag, mei 2021 Hanne kookt fantastisch, de huisgerookte diamanthaas, alle verschillende verse groenten die de hele avond voorbij kwamen en wat een heerlijke sauzen (Cateraar & Kok thuis).

cateraar

Wilt u eens echt genieten? Huur dan Hanne in, een echte topchef en goed gezelschap - Catering nodig? Chef voor Thuis. Het was even spannend, voor ons de eerste keer om een thuiskok in te huren (en we zijn niet meer de jongsten dus best een avontuur in coronatijd) maar haar aanpak voelde veilig en ontspannen.

cateraar & Kok ThuisCateraar En Mobiele Kok Aan Huis

Ze weet de sfeer goed aan te voelen en we hebben echt kunnen genieten. Succes Hanne! Je biedt een geweldig alternatief nu de horeca dicht is maar ook als de restaurants weer open gaan weten we je te vinden, het was een top!!! Tot de volgende keer, met vriendelijke groeten, Sven Groot, Rotterdam, maart 2021 Beste Hanne, we hebben echt zaaaaaaalig gegeten, alsof we weer eens ‘ouderwets’ luxe uit eten waren.

Nogmaals dank, we gaan je aanbevelen en zéker tot ziens! Groet, Jan en Maria de Beer, Amsterdam, maart 2021 Lieve Hanne, wat een geweldige avond heb je voor ons verzorgd. Zalig eten, verrassende wijnen en mooi opgediend. Leuke gesprekken, interessante weetjes en tijd voor onszelf om te genieten. Dank, dit was erg bijzonder.

Navigation

Home

Latest Posts

Terrasoverkapping Horeca

Published Jan 18, 23
12 min read

Horeca Terras Overkappingen

Published Dec 12, 22
12 min read